De dierentuin in je achtertuin....
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
12 November 2010 | Nepal, Kathmandu
Momenteel zijn we alweer in Kathmandu maar wil toch nog even een paar dagen terug in de tijd....
Dinsdag vanuit Pokhara vertrokken. Volgende bestemming Sauraha, een miniscuul plaatsje aan de rand van het Chitwan National Park. Een aantal van de groep gingen onderweg nog even raften en ik ben met nog twee groepsleden alvast vooruit gereden in een jeepie. En wat een rit was dat zeg... Eerst de bergen nog even door, links de berg en recht de afgrond zeg maar en zo kronkelden we een uurtje door. Met gevaar voor eigen leven bijna want zo'n jeepie kan best hard en dat deed onze chauffeur dan ook.. Hij reed best goed hoor, maar onderweg kwamen we van alles tegen: trucks, brommers, auto's en andere jeepies en iedereen maar inhalen en kuilen ontwijken (wat bijna niet mogelijk was, de weg was haast een grote kuil, maar goed...). Nu is het verkeer in heel Nepal zo dus ben ondertussen ook wel wat gewend hoor, maar in een jeepie is t toch ff net iets anders..! Het ging allemaal rakelings langs elkaar, onze chauffeur bleef maar gewoon in dezelfde vaart doorgaan. Hij had ook niet zo'n goede motor, die is geloof ik wel 20 keer afgeslagen in de tijd dat we er reden, dus we waren ergens nog wel blij dat we uberhaubt reden.. ;-)
Na een tijdje verdwenen de bergen, werd het landschap meer heuvelachtig en daarna zelfs plat.. (het leek bijna de hoeksche waard wel.. :-) ) Landerijen en dorpjes met schattige huisjes en een nogal hobbelig pad waar onze chauffeur ook had bedacht met hetzelfde vaartje overheen te crossen.. We hobbelden de hele jeep door en het stof vloog in de rondte (buiten en binnen..).. Te gek voor woorden, maar ook wel weer helemaal genieten..! Een omgeving waar een enorme rust vanuit straalde en eenmaal in het hotel was het ook daar een oase van rust.. dus heerlijk met een club sandwich en een 'black coffee' (ben geloof ik de enige van de groep die het nog aandurft dit te drinken..:-) ) op het terrasje daar heerlijk genoten... Is toch bijzonder als je daar dan zit, met uitzicht op de rivier, en de buurvrouw (die daarachter woont) loopt in een mooie rode jurk langs om haar koe te gaan laten grazen in het stukje weiland daar waarna ze haar groente gaat schoonmaken in de achtertuin...
De volgende dag hebben we een jungle walk gedaan in Chitwan Park, een paar uur gewandeld door de 'jungle' met een gids waar we af en toe wel een melige bui van kregen omdat hij elke keer gebaren maakte dat hij iets hoorde en dat we niet zo moesten sloffen want dat maakte lawaai. Maar goed, uiteindelijk wel de moeite waard geweest want we hebben een hert, een wild zwijn en twee apen gezien!
De dag erna was eigenlijk wel meer bijzonder nog.. Eerst stonden we in de ochtend even vreemd te kijken want er kwamen twee olifanten het pad van t hotel oplopen, hoe bizar..! Ze waren, met hun berijders, op weg naar de rivier om gewassen te worden en daar mochten we bij zijn en meteen ook maar een fotosessie van gemaakt, want dat zie je niet iedere dag toch..!
's Middags 'ontmoeten' we ze weer want we gingen erop! Met zn vieren op een piepklein bakje bovenop een olifant en daarna hobbelden we richting de jungle van Chitwan Park. Jee, wat waanzinnig zeg...! Hoog op zo'n mega-groot beest en dan die jungle in..! Het is zo hoog dat het lijkt alsof je tussen de boomtoppen loopt en het meest bijzondere is nog wel dat andere dieren gewend zijn dat er olifanten lopen en dus niet weglopen. En zo zagen we dus herten, zwijnen en een krokodil.
Maar na 45 minuten begonnen de berijders wat tegen elkaar te roepen en de olifanten aan te sporen, terug naar het water en erdoor naar de overkant... En daar waren ze dan opeens in het struikgewas: een Rhino met een kleintje erbij...! Kon eerst mn ogen bijna niet geloven.. wow, wat een mooi dier zeg en wat bijzonder is dit! Dit dier loopt hier gewoon in t wild rond en wij lopen erbij.. en dan ook nog bovenop een olifant.. hoe bijzonder wil je t hebben..!
Het werd al schemerig dus we moesten terug (na een foto'tje of 50 uiteraard...). Trouwens ook nog vreselijk gelachen op die olifanten, want er was een wat ondeugende bij die ons (Petra en mij) besnuffelde, ws omdat hij koekjes rook... Heb je opeens zo'n slurf vlak voor je gezicht en hij duwde gewoon tegen ons aan, zo grappig! Uiteindelijk maar een koekje gegeven en die gingen er gretig in. O ja.. de hele grap staat ook op de foto, dankzij Michiel dus jullie gaan straks ook zeker meelachen..!
Maar goed.. ondertussen al een heel stuk nu en t is alweer laat hier ook..
Morgen een mountain-flight op t programma, half zeven al weg.. en daarna nog een heerlijk dagje relaxen en souvenir-shoppen hier in Kathmandu. Het laatste dagje hier in Nepal...
Thanks voor al jullie leuke reacties..
Die foto's gaan jullie zeker allemaal te zien krijgen hoor. En dan maak ik jullie allemaal nog meer jaloers.. :-)
En of ik nog terug kom, tja moet wel he.. ;-) Maar wel absoluut met heel veel geweldige herinneringen...
Tot later!
12 November 2010 - 16:25
Sharon:
Meis, ik ben zooooo benieuwd naar de foto's bij deze verhalen!!!
Geniet nog even! En tot snel!
XXX -
12 November 2010 - 23:19
Vanessa:
Oh meis, ik geniet helemaal met je mee!
Geniet van de laatste momenten in Nepal!!!!
We gaan elkaar snel zien en horen!
Kan niet wachten op je foto's and thanks Michiel voor het vastleggen van de grap!!!!
Veel liefs,
Vanes -
15 November 2010 - 19:45
Pap En Mam:
Zo heb je nog billen over na zo'n jeeptocht en olifantentocht? Wat leuk zeg.Je komt niet uitgepraat denken we over die tochten,is het stof al uit je oren? Het lijkt ons wel dat je het naar je zin hebt daar, maar aan alles komt natuurlijk een eind,geniet van de laatste dagen met volle teugen.Een groet van pap,mam en joris.